Retseptid

Vürtsikas suvikõrvitsa püreesupp

Imeline suvikõrvitsa püreesupp on vürtsikas ja soojendav, tänu ingverile, jalapeñole ja karri maitsele. Kui soovite suppi veidi pehmemaks muuta, võite lisada serveerimisel kookospiima või Kreeka jogurtit. Supp valmib vaid 1 tunni jooksul ja sobib ideaalselt 4-le inimesele.

Kuidas valmistada vürtsikat suvikõrvitsakreemisuppi?

Selle retsepti järgi kulub püreesupi valmistamiseks umbes tund aega. Kuid teie aktiivne osalemine keetmisprotsessis võtab umbes pool tundi. Retseptis esitatud koostisosade kogusest saadakse 4 portsjonit.

Koostisosad

  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • Väike tükk värsket ingverit
  • 1 jalapeño
  • 5 g koriandrilehti
  • 10 g basiilikulehti
  • 900 g suvikõrvitsaid
  • 2 spl taimeõli
  • Soola maitse järgi
  • 2 tl karrit
  • 1 l köögiviljapuljongit

Lisavalikud

  • Kookospiim maitse järgi
  • Kreeka jogurt maitse järgi

Valmistamine

  1. Haki sibul, küüslauk, ingver, jalapeño (eemalda seemned), koriander ja basiilik. Lõika suvikõrvitsad poolkuudeks (soovi korral koori).
  2. Kuumuta paksupõhjalises potis keskmisel kuumusel õli. Prae sibul, küüslauk, ingver ja jalapeño umbes 5 minutit, kuni aroomid hakkavad esile tulema.
  3. Lisa sool, suvikõrvitsad ja karri. Prae veel 5–7 minutit.
  4. Vala sisse pool puljongist. Keeda kaane all madalal kuumusel 10 minutit, kuni suvikõrvitsad on pehmed.
  5. Lisa ülejäänud külm puljong, koriander ja basiilik. Püreesta supp blenderiga ühtlaseks.
  6. Kuumuta supp uuesti keemiseni. Serveeri soovi korral koos kookospiima või Kreeka jogurtiga.
Vaata lisaks
Kõrvitsapüreesupp – täiuslik sügisene valik

Vürtsikas suvikõrvitsakreemisupp on suurepärane valik, kui soovid maitsvat ja soojendavat lõunasööki. Ingver, jalapeño ja karri annavad supile tugeva vürtsikuse, mida saab leevendada kookospiima või Kreeka jogurtiga. See lihtne retsept pakub maitseküllast kogemust ja on valmis vaid ühe tunniga.

Back to top button