Retseptid

Värske soolakurgid mineraalveega – kiire ja maitsev retsept

Värskelt soolatud kurke saab valmistada väga erinevatel viisidel. Kasutades õigeid vürtsaineid ja koostisosasid on võimalik saavutada suurepärast tulemust. Nende maitset saab aga veelgi paremaks muuta, kui lisada marinaadi tugevalt gaseeritud mineraalvett – võta kasvõi kodumaine Värska ja maitse saab suurepärane!

Mineraalveega soolakurgid

See retsept võimaldab valmistada maitseid soolakurke vaid ühe ööpäevaga. Kasutades gaseeritud mineraalvett (näitek Värska), saavutatakse eriti krõmpsuv tekstuur ja värske maitse. Selle meetodi populaarsus tuleneb lihtsusest ja kiiruse kombinatsioonist.

Vajalikud koostisosad

  • Kurgid – 1 kg
  • Küüslauk – 7-8 küünt
  • Loorberilehed – 3-4 lehte
  • Till – 1 kimp
  • Tugevalt gaseeritud mineraalvesi – 1500 ml
  • Sool – 3 supilusikatäit

Valmistamise aeg

  • Koguaeg: 1 ööpäev
  • Aktiivne aeg: 15 minutit
  • Portsjonite arv: 6

Valmistamise sammud

  1. Pese kurgid hoolikalt ja lõika otsad mõlemalt poolt ära. Lõika küüslauk väikesteks tükkideks ja murra loorberilehed mitmeks osaks. See ettevalmistus tagab vürtside ühtlase jagunemise marinaadiprotsessi käigus.
  2. Aseta sügava kausi või poti põhja veidi tilli ning sellele kurke kihina. Puista peale loorberilehti ja küüslaugu tükke. Jätka kihthaaval ladustamist, kuni kõik kurgid on ära kasutatud.
  3. Lahusta 100 ml mineraalvees kolm supilusikatäit soola põhjalikult. Vala nõusse kõigepealt puhas mineraalvesi ja seejärel soolane lahus. Kata kaas peale ja jäta toatemperatuurile üheks ööpäevaks või kauemaks, kui soovid intensiivsemat maitset.
Vaata lisaks
Krõmpsuvad värsked soolakurgid vaid paari päevaga

Olulised nõuanded

Kasuta alati värsket ja kvaliteetset mineraalvett, sest see mõjutab otseselt lõpptulemust. Gaseeritud vesi aitab kurke krõbedana hoida ja kiirendab soolamisprotsessi. Ära unusta steriliseerida purke, et vältida bakterite sattumist marinaadiI.

Tulemuse parandamiseks võid lisada marinaadiI ka musta pipart või koriandrit. Temperatuuri kontroll on oluline – liiga külmas keskkonnas aeglustub protsess märgatavalt. Kontrolli kurgide valmisolekut 12 tunni möödudes, et saada eelistatud soolasus.

Samuti leiad meie lehelt retsepti hapendatud kurgide valmistamiseks talivarude jaoks. Mida rohkem retsepte tunned, seda paremat tulemust suudad saavutada. Valmistuda talveks soovitavad kõik targad inimesed juba suvel.

Back to top button