Kui turule jõuavad esimesed värsked krõbedad lühikesed kurgid, tekib kohe tahtmine neid maitsta. Kõige maitsvam viis seda teha on neid soolata. Täna jagame lihtsat retsepti värskete soolakurkide valmistamiseks küüslaugu, mädarõika ja sinepiga.
Miks valida just see retsept?
Antud meetod tagab kurgikeste suurepärase krõbeduse ja intensiivse maitse. Küüslaugu, mädarõika ja sinepi kombinatsioon loob ainulaadse terava marinaadi. Valmistamisprotsess on lihtne ja ei nõua erioskusi.
Vajalikud koostisosad
Retsepti järgimiseks on vaja täpselt määratud koguseid. Koostisosade õige proportsioon tagab parima tulemuse. Järgnevalt on toodud täielik nimekiri vajalikest ainetest:
- Värskeid kurke: 1 kilogramm
- Küüslauku: 7 küünt
- Värske tilli: 1 kimp
- Vett: 700 milliliitrit
- Suhkrut: 45 grammi
- Soola: 30 grammi
- Mädarõikat: 20 grammi
- Sinepit: 40 grammi
Samm-sammult valmistamise juhend
- Esimene etapp hõlmab kurgikeste ettevalmistamist ja põhikoostisosade töötlemist. Lõigake kurgikestel mõlemad otsad ära ja hakake küüslauk ning till jämedalt. Asetage kõik need koostisosad suurde kaussi.
- Teine samm keskendub marinaadi valmistamisele ja segunemisele. Segage kokku vesi, suhkur, sool, mädarõikas ja sinep. Valage saadud marinaad kurgikeste peale.
- Viimane etapp nõuab kannatlikkust ja õiget säilitamist. Katke kauss kaane või kilega. Pange külmkappi üheks ööpäevaks.
Valmistamisaeg ja portsjonid
Kogu protsess võtab aega üks ööpäev, kusjuures aktiivset tööd on vaid 15 minutit. Antud kogustest saab 4 portsjonit maitsvaid soolakurke. Valmistamise lihtsus teeb selle retsepti ideaalseks igapäevaseks kasutamiseks.
Lisaks sellele retseptile leiate meilt ka kiirsoolakurkide retsepti kilekotis. Neid saab valmistada vaid ühe tunniga. Proovige seda kindlasti ja jääte tulemuse üle rahule.