Millal veel nautida värskeid köögivilju, kui mitte suvel? Kui poodidesse ja turgudele ilmuvad esimesed värsked kurgid ja tomatid, tasub kindlasti kasutada võimalust varustada oma keha vajalike vitamiinidega. Täna jagan lihtsat tomati-kurgisalatit hapukoorega – proovige järele, see retsept ei valmista pettumust!
Klassikaline tomati-kurgisalat hapukoorega
Koostisosad
- 2 suurt tomatit
- 2 värsket kurki
- 1 väike sibul
- 3 spl hapukoort
- Soola, pipart maitse järgi
- Värsket tilli või peterselli (soovi korral)
Valmistamisjuhend
- Viiluta tomatid ning kurgid õhukesteks viiludeks või kuubikuteks.
- Koori ja haki sibul peeneks.
- Pane köögiviljad kaussi, puista peale veidi soola ja pipart. Lisa hapukoor ning sega kõik hoolikalt läbi, kuni salat on ühtlaselt kaetud.
- Soovi korral raputa peale hakitud tilli või peterselli. Serveeri kohe ja naudi värsket ning vitamiinirikka suveroa maitset!
Nõuanded ja variatsioonid
Salat sobib suurepäraselt grilltoitude, liha või kala kõrvale. Soovikorral võib lisada ka veidi sidrunimahla, küüslauku või fetajuustu, andes salatile uue iseloomu.
Kui soovid lahjemat varianti, kasuta osa hapukoore asemel maitsestamata jogurtit. Värsked ürdid – till, petersell või murulauk – annavad salatile lisaelamuse. Serveeri salatit kohe peale valmistamist, siis on see kõige värskem ja mahlasem.
Meie portaalist leiad ka kergete salatite fetajuustuga retsepte. Valmista neid lõuna- või õhtusöögiks: need road on mitte ainult maitsvad, vaid ka kasulikud ning valmivad kiiresti ja lihtsalt!