Retseptid

Rabarberi purukook: lihtne ja väga maitsev retsept

Rabarber on köögis kasutatav peamiselt kookide koostisosana. Olemas on väga palju maitsvaid retsepte, mida tasub kodus valmistada. Täna jagan teiega lihtsat rabarberikoogi retsepti purukattega, proovige seda ise valmistada.

Rabarberikoogi koostisosad ja valmistamine

Koostisosad

Koogi valmistamiseks vajate järgmisi koostisosi värsketest toodetest. Need on kättesaadavad igas poes ja ei nõua erilist ettevalmistust. Koostisosade kvaliteet mõjutab otseselt koogi lõpptulemust.

  • 200 g soolata võid
  • 400 g universaalset kõrge kvaliteediga nisujahu
  • 2 värske muna
  • 2 supilusikat vanillisuhkrut
  • 200 g tavalist suhkrut
  • 4 rabarberivart

Toiteväärtus ühe portsjoni kohta on ligikaudu 674,5 kilokalori. See on suhteliselt kõrge energiasisaldusega magustoit. Koogi valmistamine võtab aega ligikaudu üks tund.

Valmistamine

  1. Alustage koogi valmistamist või ettevalmistamisest väikesteks kuubikuteks. Lisage sellele läbi sõela sõelutud jahu, munad ja suhkur. Hõõruge tainas kuni moodustub peene tekstuuriga puru.
  2. Saadud taina tuleb panna külmkappi, et see saaks vajalikku tekstuuri. Rabarberivarsid tuleb pesta ja lõigata sobivate tükkidena. Eelsoojendage ahi vajalikule temperatuurile enne küpsetamise alustamist.
  3. Küpsetamisvorm tuleb võiga määrida või küpsetuspaberiga vooderdada. Jaotage taina osadeks vastavalt retsepti juhistele. Küpsetage kook kuni see saab kuldse värvi ja on läbi küpsenud.
Vaata lisaks
Rabarberikissell: suurepärane suvine maius

Varem rääkisime õunakoogi valmistamisest ilma munade ja piimata. Hoolimata nende oluliste koostisosade puudumisest saab see väga maitsvaks. Proovige seda ise valmistada, olen kindel, et tulemus teeb teile rõõmu.

Back to top button