Retseptid

Rabarberi limonaad: kodune värskendus suvekuumuseks

Rabarberi limonaad on suurepärane jook, mis toob suvepäevadesse värskendust ja maitseelamust. Selle hapukas, kuid meeldivalt magus maitse muudab selle ideaalseks valikuks nii argipäeva kui ka peo jaoks. Alljärgnevalt leiad kolm retsepti, millega rabarberi limonaadi kodus hõlpsalt valmistada.

Kuidas valmistada lihtsat rabarberi limonaadi?

Suvel on hea alati külmkapis hoida kodus valmistatud värskendavat jooki. Rabarberi limonaad on lihtne ja maitsev valik, mida saab teha kiiresti kättesaadavatest koostisosadest. Näiteks võib proovida limonaadi koos maasikate, sidruni ja mündiga – tulemuseks on suurepärane maitsekooslus.

Limonaadi valmistamiseks tehakse esmalt magus siirup, mida hiljem lahjendatakse veega vastavalt soovile. Siirupi maitse rikastamiseks lisatakse sageli sidrunit ja värskeid mündilehti. Jooki lastakse külmikus mõned tunnid tõmmata ning serveerimisel lisatakse soovikorral jääkuubikuid.

Rabarberi limonaad sidruniga

Koostisosad:

  • 2 l vett
  • 1 kg punasekoorelist rabarbrit
  • 1 hoolikalt pestud sidrun
  • 250 g suhkrut

Valmistamine:

  1. Tükelda rabarberid ja viiluta sidrun õhukesteks tükkideks.
  2. Pane need koos suhkruga kaussi ja vala peale keev kuum vesi.
  3. Kata kauss kaanega ning lase segul ööpäev seista.
  4. Seejärel kurna jook läbi sõela, et eemaldada jäägid.
  5. Serveeri limonaadi jahutatult, soovi korral koos jääkuubikutega.
Vaata lisaks
Jõhvikamahla kasulikkus ja kahjulikkus: mida on oluline teada?

Rabarberi limonaad mündiga

Koostisosad:

  • 8 rabarberivart
  • 8 klaasi vett
  • 0,3 klaasi suhkrut
  • värske münt maitse järgi
  • jääkuubikud

Valmistamine:

  1. Lõika rabarberivarred väikesteks tükkideks ja aseta need kastrulisse.
  2. Lisa vesi ja lase segu keema tõusta, seejärel alanda kuumust ning keeda ühe tunni vältel.
  3. Lisa suhkur, sega hoolikalt ja kurna segu läbi sõela.
  4. Lase limonaadil korralikult jahtuda ja serveeri jääkuubikute ning mündilehtedega.
  5. Tulemus on värskendav ja kergelt hapukas jook, mis sobib ideaalselt kuumadeks suvepäevadeks.

Rabarberi limonaad maasikate ja mullidega

Koostisosad:

  • 300 g rabarberit
  • 150 g maasikaid
  • 350 g suhkrut
  • 400 ml vett
  • 0,5 sidrunit
  • mõned mündilehed
  • 2 l mullivett

Valmistamine:

  1. Pese rabarberid korralikult, eemalda pealmine kiht ja lõika tükkideks.
  2. Aseta rabarberitükid kastrulisse, vala peale vesi ja lase keema tõusta.
  3. Lisa suhkur ning keeda umbes 15 minutit, kuni rabarber muutub pehmeks.
  4. Lisa keemisele maasikad ning lase segul hetkeks uuesti keema tõusta.
  5. Eemalda pott tulelt ja lase jahtuda. Kurna siirup läbi sõela ning vajadusel püreesta ülejäänud maasikad ja rabarber, et valmistada moosilaadne segu.
  6. Siirupit serveerides sega see mulliveega, lisa sidruniviilud ja mündilehed. Limonaad on valmis nautimiseks!
Vaata lisaks
Kuidas valmistada ideaalset traditsioonilist borši

Rabarberi limonaad on lihtne ja maitsev viis kuumal suvepäeval end värskendada. Erinevad variatsioonid, nagu sidruni, mündi või maasikatega, pakuvad igale maitsele midagi. Katseta retsepte ja leia oma lemmikversioon, mida sõprade ja perega jagada!

Back to top button