Retseptid

Praetud hapukapsas: traditsiooniline talveroog, mis rõõmustab kogu pere

Praetud hapukapsas on ideaalne talvine roog, mis on alati eestlaste talvelaual aukohal. See valmistatakse lihtsalt ja kiiresti, kuigi valmistamise aroom võib kauaks korterisse jääda, eriti kui teie köögiventilatsioon ei tööta hästi. See maitsev roog soojendab külmadel päevadel ja toob kokku kogu pere.

Kuidas valmistada praetud hapukapsast?

Praetud hapukapsa valmistamiseks võite kasutada ise hapendatud kapsast või osta poest juba valmis hapukapsast, näiteks Salvesti või Põltsamaa oma. Valmis hapukapsa kasutamine kiirendab toiduvalmistamist märkimisväärselt, kuna peate selle vaid pannil üles soojendama. Mõlemad variandid annavad maitsva tulemuse, nii et valige endale sobivaim.

Valmistamiseks valige klassikaline hapukapsas ilma lisanditeta; hapukapsas marjade, õunte või mädarõikaga ei sobi selle retsepti jaoks. Taimeõli võib olla mis tahes – nii odav päevalilleõli kui ka kvaliteetne oliiviõli, kuid kindlasti rafineeritud, et see pannil kõrvetades ei suitseks.

Praetud hapukapsa retsept

Praetud hapukapsa valmistamine võtab umbes 45–50 minutit. See aeg hõlmab kõik ettevalmistustööd ja küpsetamise protsessi, mis tagab maitsva ja hästi valminud roa. Järgige allolevaid samme, et saavutada parim tulemus.

Koostisosad

  • Hapukapsas – 400 g
  • Sibul – 1 tk
  • Taimeõli – 2 supilusikat
  • Sool – maitse järgi

Valmistamine

  1. Sibula ettevalmistus
    Koorige sibul ja lõigake see poolrõngasteks või kuubikuteks – see ei ole oluline. Oluline on, et tükid oleksid ühtlased, et need küpseksid ühtlaselt.
  2. Sibula praadimineKuumutage pannil taimeõli. Lisage sibul ja praadige seda keskmisel kuumusel kuni see muutub kergelt kuldseks. See võtab tavaliselt umbes 5–7 minutit.
  3. Hapukapsa ettevalmistus
    Kallake hapukapsalt ära liigne soolvesi ja pigistage kapsas hästi kuivaks. See aitab vältida liigset vedelikku pannil ja kapsas praeb paremini.
  4. Kapsa lisamine pannile
    Lisage hapukapsas pannile sibula juurde ja segage kõik hoolikalt läbi, et maitsed ühtlustuksid.
  5. Maitsestamine
    Lisage soola maitse järgi, kuid olge ettevaatlik – hapukapsas on juba piisavalt soolane. Võib-olla polegi soola vaja lisada. Soovi korral võite lisada oma lemmikmaitseaineid. Väga hästi sobivad köömned, tüümian või rosmariin. Kui soovite rooga toitvamaks muuta, lisage hakitud suitsuliha, vorstikesi või peekonit.
  6. Kapsa hautamine
    Hautage kapsast madalal kuumusel umbes 30 minutit. Kui kapsas hakkab põhja kinni jääma, lisage veidi vett ja katke pann kaanega. Pika hautamise järel kaotab kapsas oma krõmpsuvuse ja muutub pehmeks ning mahlaseks. Kui eelistate krõmpsuvat kapsast, praadige seda vähem aega.
  7. Serveerimine
    Maitsev praetud hapukapsas on valmis. Serveeri seda soojalt. Head isu!

Kuidas serveerida?

Praetud hapukapsas on suurepärane lisand lihale või linnulihale. See sobib hästi ka suitsutatud toodetega nagu ribid, verivorstid ja viinerid. See roog täiendab teie talvist menüüd ja toob lauale traditsioonilise maitse.

Vaata lisaks
Verivorstid pohlamoosi ja punase veiniga

Praetud hapukapsas on lihtne ja maitsev roog, mis sobib ideaalselt külmadeks talvepäevadeks. See toob esile traditsioonilised maitsed ja on suurepärane lisand paljudele roogadele. Proovige seda retsepti ja jagage seda ka oma sõpradega sotsiaalmeedias!

Back to top button