Kui teil on tekkinud soov valmistada midagi erakordselt maitsvat ja teil on selleks aega, miks mitte proovida porgandikooki? See retsept sobib kogenud kokkadele, kes on juba erinevaid kooke küpsetanud. Loodan, et teil see õnnestub.
Porgandikook – ideaalne maitsete segu
Porgandikook on ideaalne porgandi erksate maitsete, soojate vürtside ja õrnima toorjuustukreemi kombinatsioon. See magustoit saab niiskeks, aromaatseks ja tõeliselt koduseks. Sobib igaks puhuks – alates perekondlikust teejoomisest kuni pidulauale.
Selles retseptis avaldame ideaalse porgandikoogi saladused ja räägime, kuidas teha maitsvat ja õhulist glasuuri, mis ei voogu laiali. Valmistamisaeg on umbes 1 tund, saate 8-10 portsjonit, kalorsus umbes 350 kcal portsjoni kohta.
Koostisosad ja ettevalmistus
Porgandikoogi koostisosad
- Munad – 4 tk
- Suhkur – 1 klaas
- Taimne õli (soovitatav rapsiõli) – 1 klaas
- Nisujahu – 2 klaasi
- Riivitud porgand – 2 klaasi
- Jahvatatud kaneel – 2-3 tl
- Söögisoda – 3/4 tl
- Küpsetuspulber – 1/2 tl
- Sool – 1/4 tl
- Jahvatatud muskaatpähkel – 1/4 tl
- Kreeka pähklid – soovi järgi
Toorjuustuglasuuriga koostisosad
- Toorjuust – 200 g (toatemperatuuril)
- Või – 100 g (pehme)
- Naturaalne magustamata jogurt – 1/2 klaasi
- Mesi või suhkrupuuder – 1/4 klaasi
- Sidrun (koor ja mahl) – pool keskmist sidrunit
- Piim – 2-3 sl (tekstuuri jaoks)
- Peenestatud pähklid – kaunistuseks
Porgandikoogi valmistamine samm-sammult
- Samm 1: Koostisosade ettevalmistamine
Kuumutage ahi 180°C kraadini. Suuremas kausis segage munad, suhkur ja taimne õli ühtlaseks. Eraldi anumas segage kuivad komponendid: jahu, kaneel, soda, küpsetuspulber, muskaatpähkel ja sool. - Samm 2: Koostisosade ühendamine
Lisage järk-järgult kuivad koostisosad vedelasse segule, segades pärast iga osa hoolikalt. Lisage riivitud porgand ja segage. Soovi korral võite lisada tainas ka rosinaid, kookoslaaste, hakitud kreeka pähkleid või peenestatud kuivatatud ananassi. - Samm 3: Koogi küpsetamine
Valmistage ette kaks ümmargust vormi läbimõõduga 22-24 cm, määrige need õliga ja puistake jahuga. Jagage tainas võrdselt mõlemasse vormi. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 180°C juures umbes 35-40 minutit. Valmidust kontrollige puidust tikuga – see peab välja tulema kuivana. Pärast küpsetamist laske kookidel vormides umbes 10 minutit jahtuda, seejärel tõstke võrele ja laske täielikult jahtuda. - Samm 4: Ideaalse toorjuustuglasuuriga valmistamine
Lööge kausis toorjuust ja pehme või õhuliseks konsistentsiks, umbes 3-4 minutit. Lisage jogurt, mesi või suhkrupuuder, sidrunikoor ja natuke sidrunimahlat. Õige konsistentsi saamiseks lisage piim ja segage ettevaatlikult. Kui glasuur tundub liiga magus, vähendage suhkrupuudri kogust või lisage sidrunimahlat, mis tasakaalustab maitset. Ärge lööge glasuuri liiga kaua, et see ei muutuks vedel. - Samm 5: Koogi kokkupanek
Katke täielikult jahtunud alumine kook osaga glasuurist, katke teise koogiga ja määrige täielikult üla- ja külgküljed. Kaunistage soovi järgi peenestatud pähklitega või dekoratiivsete kreem-elementidega. Serveerige kooki kergelt jahutatud kujul, hoides seda eelnevalt külmkapis umbes tund aega.
Kasulikud nõuanded ja retsepti variatsioonid
Kreeka pähklite asemel kasutage mandleid, pekaanipähkleid või pistaatsiapähkleid. Lisage kuivatatud jõhvikaid või kirsikaid meeldiva hapukuse saamiseks. See kohandub kergesti tervislikuma menüü ja madala kalorsusega ratsiooni jaoks.
Aga meil on ka õunakoogi retsept ilma piima ja munadeta. Proovige seda valmistada, kui te ei talu neid kahte toodet. See saab samuti väga maitsev.