Pohla-porgandi kapsasalat on suurepärane valik sügiseks. Tänu pohla hapukusele saab salat ainulaadse maitse, mis täiendab teisi koostisosi. See on lihtne ja tervislik roog, mida on lihtne valmistada.
Koostisosad
- 200 g valget peakapsast
- 60 g pohli
- 1 porgand
- 3-4 g rohelist sibulat
- 3 näpuotsatäit soola
- 20-30 ml taimeõli
Valmistamine
- Alustamiseks lõika kapsalt ära välimised lehed ja lõika väike osa juurest. Seejärel haki kapsas peenikesteks või jämedateks ribadeks vastavalt oma eelistusele. Aseta hakitud kapsas sügavasse kaussi.
- Järgmiseks koori ja pese porgand. Riivi porgand suure riiviga ja lisa see kapsale koos näpuotsatäie soolaga. Sega kogu segu käsitsi, vajutades kergelt, et kapsas eraldaks mahla.
- Pese pohlad ja roheline sibul, ning haki sibul peeneks. Lisa pohlad ja hakitud sibul salatile. Seejärel vala peale kvaliteetne taimeõli, mis ei oma tugevat lõhna, näiteks rapsi- või päevalilleõli, ja sega ettevaatlikult kõik läbi.
- Lase salatil seista vähemalt 10 minutit, et maitsed seguneksid ja salat saaks tõeliselt maitsev. Serveeri salat külmalt, et nautida selle värskust ja rikkalikku vitamiinisisaldust.
Kapsa-pohla salat on suurepärane valik nii iseseisvaks roaks kui ka lisandiks pearoa kõrvale. Selle valmistamine on kiire ja lihtne, kuid tulemus on tõeliselt maitsev ja tervislik. Valmista see salat ette vähemalt pool tundi enne serveerimist, et maitsed jõuaksid seguneda ja salat saaks veelgi parem.