Kui soovite pakkuda perele maitsvat hommikusööki, valmistage neile maitsvaid keefiri pannkooke. Neid on võrdlemisi lihtne ja kiiresti valmistada. Täna näitan teile pannkookide keefiritaignast retsepti, tänu millele tulevad need välja nii maitsvad kui ka toitvad.
Mida peaksite keefiri pannkookide valmistamisel teadma?
Pannkookide keefiritaignast valmistamiseks võite kasutada mis tahes rasvasisaldusega keefiri. Mida rasvasisaldusega keefir, seda kohevamad ja õhulisemad tulevad pannkoogid. Ideaaljuhul kasutage 2,5% rasvasisaldusega keefiri.
Suhkru kogust saate reguleerida vastavalt oma maitse-eelistustele. Kuid pidage meeles, et parem on lisada valmis pannkookidele moosi või mett, kui suurendada suhkru kogust taignas. Praadige pannkooke piisavas koguses õlis ja kindlasti mittenaksuval pannil, et need ei kõrbeks.
Koostisosad
- 300-330 ml 2,5% rasvasisaldusega keefiri
- 1 muna
- 1 spl suhkrut
- 10 g vanillisuhkrut
- 1 näpuotsatäis soola
- 200 g nisujahu
- ½ tl soodat
- 4-5 spl päevalilleõli
Valmistamine
- Valmistage taigen pannkookide jaoks. Kallake sügavasse kaussi 300 ml 2,5% rasvasisaldusega keefiri ja lisage üks muna. Segage koostisosad vispliga ühtlaseks massiks, kuid ärge vahustage tugevalt.
- Lisage kaussi näpuotsatäis soola, 1 spl suhkrut ja 10 g vanillisuhkrut. Soovi korral võite suhkru kogust vähendada. Segage vispliga.
- Lisage kõigile kausis olevatele koostisosadele ½ tl soodat ja segage uuesti vispliga. Sooda annab pannkookidele poorsuse ja õhulisuse.
- Lisage kaussi 200 g jahu ja sõtkuge ühtlane taigen, et selles ei oleks tükke. Konsistentsilt peaks taigen olema paks, kuid samas voolama vispli küljest maha. Kui teil tuleb liiga paks taigen, lisage 2-3 spl keefiri või vett ja segage ühtlaseks.
- Katke kauss toidukilega ja jätke taigen 15 minutiks seisma, et hakkaks tekkima gluteen.
- Asuge pannkookide praadimise juurde. Kuumutage mittenakkuv pann keskmise kuumusega koos piisava koguse taimeõliga. Asetage pannile 1 spl taigent. Jätke piisavalt ruumi, et pannkoogid ei kleepuks praadimise käigus omavahel kokku.
- Praadige pannkookide ühte poolt 1-2 minutit, kuni nende pinnal hakkavad tekkima mullid. Keerake kahvli abil ringi ja praadige veel 1-2 minutit, kuni nad omandavad ilusa pruuni värvi.
- Tõstke valmis pannkoogid taldrikule, millel on paberrätik, et liigne õli imenduks. Serveerige pannkoogid hapukoore, moosi või kondenspiimaga.
Nõuandeid parimate tulemuste saavutamiseks
Kui pannil on juba varem toitu praaditud, võib see mõjutada pannkookide maitset. Kasutage puhast panni või puhastage see põhjalikult. Pannkookide valmistamisel on oluline hoida pann õigel temperatuuril.
Liiga kuumal pannil kõrbevad pannkoogid kiiresti, liiga jahedal ei küpse korralikult. Kui soovite eriti kohevaid pannkooke, võite munavalge ja munakollase eraldi lahutada. Vahustage munavalge ja lisage see taignale viimasena.
Pannkoogid keefiritaignast on ideaalne variant, kui teil on vaja kiiresti valmistada maitsvat hommikusööki. Neid saab serveerida erinevate lisanditega – magusate või soolastega. Proovige seda retsepti ja nautige maitseid koos oma perega!