Retseptid

Omlett tomati ja basiilikuga: sõrmed limpsid puhtaks!

Omlett on üks populaarsemaid hommikusööke kogu maailmas. Seda saab valmistada mitmel erineval viisil ja pole sugugi vajalik iga kord teha klassikalist omletti. Täna pakun teile tomati ja basiilikuga omleti retsepti, mis toob teie hommikusöögilauale värskust ja maitseelamust.

Kuidas valmistada täiuslikku omletti tomati ja basiilikuga

Parima tulemuse saavutamiseks peaksid munad olema toatemperatuuril, siis tuleb omlett kohev ja õhuline. Kuigi klassikaliselt lisatakse munadele vedelikku nagu vett, piima või koort, pole see alati vajalik, nagu ka käesolevas retseptis näha võite. Täiusliku tekstuuri saavutamiseks on oluline munasegu õigesti vahustada, vältides liigseid õhumulle.

Vajalikud koostisosad

  • 2 muna
  • 3-4 kirsstomatit (või 1 keskmine tomat)
  • 3-4 oksa basiilikut
  • 1 spl võid
  • soola ja pipart maitse järgi

Valmistamise sammud

  1. Peske ja lõigake kirsstomatid õhukesteks viiludeks. Soovi korral võite kasutada tavalist tomatit, lõigates selle õhukesteks viiludeks. Eriti õrna tulemuse saavutamiseks võite tomati eelnevalt blanšeerida ja koore eemaldada.
  2. Sulatage pannil 1 spl võid ja kuumutage tomateid kergelt 1-2 minutit. Võrreldes teiste õlidega annab või omletile erilise maitse ja aroomi.
  3. Kloppige kahvliga kausis 2 muna, lisage soola ja pipart maitse järgi. Kahvliga vahustamine on parem kui mikseri kasutamine, sest nii ei teki munasegusse õhumulle, mis võivad mõjutada omleti maitset.
  4. Valage munasegu tomatitele ja küpsetage madalal tulel 3 minutit. Jälgige, et omlett ei saaks liiga kuiv, vaid jääks seest veidi niiske.
  5. Hakkige 3-4 oksa basiilikut ja puistake omletile. Võite kasutada nii lillat kui rohelist basiilikut, värske basiiliku puudumisel sobib ka kuivatatud.
  6. Keerake omlett spaatli abil ettevaatlikult pooleks. Serveerimiseks puistake peale värskelt jahvatatud pipart.

Nõuanded parimaks tulemuseks

Klassikalise omleti valmistamiseks kasutatakse traditsiooniliselt võid, mis annab sellele iseloomuliku maitse ja aroomi. Samas võite vastavalt oma maitse-eelistustele kasutada ka oliiviõli või päevalilleõli, mis annavad omletile veidi teistsuguse maitsevivahvi. Kui märkate munasegu vahustamise järel õhumulle, võite segu sõela läbi kurnata ja lasta sel 5-8 minutit “puhata” enne praadimist.

Tomati ja basiiliku kombinatsioon lisab omletile värskust ja kerget hapukust. Kui soovite veelgi rikkalikumat maitseelamust, võite lisada ka mõne teise ürdi nagu petersell või tüümian. Roheliste ürtide lisamine muudab omleti mitte ainult maitsvamaks, vaid ka visuaalselt atraktiivsemaks ja toiduahvatlevamaks.

Vaata lisaks
Kuumad võileivad viineri juustu ja munaga

Omlett on ideaalne kiire hommikusöögi valik, kuna valmib vaid mõne minutiga. Seda retsepti saab hõlpsasti kohandada vastavalt sellele, mida teil parasjagu külmkapis leidub. Proovige julgelt eksperimenteerida erinevate täidistega ja avastage oma lemmik kombinatsioon, mis teeb teie hommikusöögi tõeliselt nauditavaks.

Back to top button