Retseptid

Makaroonid lihaga ja seentega

Makaroonid kanalihaga, seentega ja baklažaaniga on maitsev ja kergesti valmistatav roog, mis sobib täiuslikult igapäevasesse menüüsse. Selle retsepti võlu seisneb koostisosade harmoonilises koosluses – mahlane kanaliha, aromaatsed seened ja värske baklažaan muudavad roa eriliselt maitsvaks. Järgides seda samm-sammulist juhendit, võid olla kindel, et tulemus rõõmustab nii sind kui su peret.

Nõuanded koostisosade valikuks

Makaronide valikul ei ole suurt tähtsust, kasutada võib spagette, penne või mis tahes muud sorti makarone, mis on käepärast. Tähtis on aga valida noor baklažaan, kuna see ei anna roale kibedust.

Koostisosad

  • Makaronid – 150 g
  • Kanafilee – 300 g
  • Šampinjonid – 250 g
  • Baklažaan – 160 g
  • Sibul – 140 g
  • Tomatid – 300 g
  • Küüslauk – 2-3 küünt
  • Taimeõli – 30 ml (2 spl)
  • Sool – maitse järgi
  • Must pipar – 1/8 tl
  • Köögiviljamaitseaine – 1 tl
  • Itaalia kuivatatud ürtide segu – 1/2 tl

Valmistamine

  1. Valmista ette makaronid. Keeda vesi potis keema, lisa 1 tl soola. Lisa makaronid keevasse vette ja keeda 9 minutit, kuni need on al dente. Nõruta makaronid ja lase neil kuivada.
  2. Töötle kanaliha. Samal ajal, kui makaronid keevad, lõika kanafilee keskmisteks tükkideks. Kuumuta pannil taimeõli ja lisa kana. Prae kana keskmisest veidi kõrgemal kuumusel kuni kuldpruuniks, umbes 5-7 minutit.
  3. Lisa sibul ja küüslauk. Koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Lisa need kanale pannile ja sega. Prae 3 minutit keskmisel kuumusel, kuni sibul muutub klaasjaks.
  4. Valmista ette baklažaan ja seened. Lõika baklažaani otsad ära ja pese šampinjonid. Lõika baklažaan ja seened väikesteks tükkideks.
  5. Lisa baklažaan ja seened. Lisa hakitud baklažaan ja seened pannile. Prae kõiki koostisosi veel 5 minutit, aeg-ajalt segades.
  6. Lisa tomatid. Lõika tomatid väikesteks kuubikuteks ja lisa need pannile. Sega kõik koostisosad ja kuumuta veel 2-3 minutit.
  7. Maitsesta roog. Lisa soola (umbes 1/4 tl) ja musta pipart. Lisa ka Itaalia ürtide segu ja köögiviljamaitseaine. Sega ja hauta kõike kaane all veel 2 minutit.
  8. Lisa makaronid. Lisa nüüd keedetud makaronid pannile. Sega kõik hoolikalt läbi ja kuumuta madalal kuumusel veel 1-2 minutit, kuni maitsed on omavahel segunenud.
Vaata lisaks
Kuidas valmistada maitsvaid ja aromaatseid makarone kiiresti ja lihtsalt?

Makaroonid lihaga, seentega ja baklažaaniga on suurepärane roog, mida on lihtne valmistada ja mis pakub maitserõõmu kogu perele. Rikkalikud koostisosad ja tasakaalustatud maitsed teevad selle roa väärtuslikuks valikuks nii argiõhtuks kui ka sõprade kostitamiseks. Proovi seda retsepti ja jaga oma kulinaarset elamust ka sotsiaalmeedias!

Back to top button