Kas soovite täiendada oma lauda, kuid ei tea millega? Võite valmistada lihtsaid, kuid maitsvaid võileibu, mis sobivad võrdselt nii tavalisele lõunale kui pidulikule lauale. Selleks on vaja vaid mõnda koostisosa.
Kiire makra-juustu segu valmistamine
See retsept sobib ideaalselt neile, kes otsivad kiiret ja maitsvat lahendust suupisteks. Makra-juustu pasta makrapulgade, juustu ja või baasil valmib mõne minutiga ning näeb suurepärane välja nii pidulikul laual kui pereõhtusöögil. Valmistamine ei nõua peaaegu mingeid jõupingutusi.
Valmistamiseks võtke ligikaudu võrdsetes proportsioonides makrapulki, sulatatud või mõnda muud juustu ning võid. Oma maitse järgi võite lisada natuke värskeid rohttaimi või muid vürtseid. Kõik tooted peavad olema pehmeks sulanud ja painduvad.
Valmistamise sammud
- Esimese sammuna tuleb makrapulkad ja või üles sulatada.
- Seejärel asetage makrapulgad ja või blenderisse ning lisage juust (kui valisite kõva juustu, siis tuleb see eelnevalt kuubikuteks lõigata).
- Peenestage kõik komponendid ühtlase massini, et saada õrn ja pehme makrasegu.
- Peale selle lisage rohelised ja segage kõik veel kord läbi.
Kui teil pole blenderit, võtab roa valmistamine natuke rohkem aega – lihtsalt peenestage kõik koostisosad riivi abil, võid suruge kahvliga ja ühendage kõik ühes nõus. Kandke võine mass leivale, röstikutele, kreekeritele või tartletitele.
Serveerimise soovitused
Valmis suupiste sobib erinevate alkohoolsete jookide ja igasuguste roogadega. Tänu soodsetele koostisosadele säästab see märkimisväärselt ka eelarvet. Roog on ideaalne täiendus lauale kolmest lihtsast komponendist.
Alternatiivne variant on kasutada kuivatatud leiba või praetud saiakuubikuid. Igale kuivatatud kuubikule määrake valmis täidis ja kaunistage maitse järgi. Kaunistamiseks võite kasutada oliive, rohelust, kalamarja, rohelist sibulat, seesamiseemneid või päevalilleseemneid.
Varem rääkisime sellest, kuidas valmistada avokaado võileivamääret. Saab nii maitsev kui kasulik täiendus õhtusöögile. Muide, avokaadoga leiba võib süüa ka hommikusöögiks, sest see on üsna toitev.