Kõrvitsa keks on suurepärane magustoit, mida valmistada külaliste saabumiseks või nädalavahetusel enda ja pere rõõmustamiseks. Selle valmistamiseks kulub umbes poolteist tundi. Järgnevalt toon teieni retsepti, mis on eriti populaarne Ameerikas.
Kuidas valmistada kõrvitsa keksi?
Kõrvitsa keks on pehme ja lõhnav, ning selle valmistamiseks pole vaja mikserit. Retseptis sobib kasutada nii tumedat kui ka piimašokolaadi. Aktiivset valmistamisaega kulub umbes 15 minutit, seejärel küpseb keks ahjus täpselt ühe tunni. Antud koostisosade kogusest valmib neli portsjonit.
Koostisosad
- Muna – 2 tk
- Jahu – 220 g
- Sooda – 1 tl
- Jahvatatud kaneel – 2 tl
- Jahvatatud ingver – ¼ tl
- Jahvatatud nelk – ¼ tl
- Jahvatatud muskaatpähkel – ¼ tl
- Sool – ¾ tl
- Suhkur – 250 g
- Kõrvitsapüree – 340 g
- Taimne õli – 120 ml
- Apelsinimahl – 60 ml
- Šokolaad või šokolaaditükid – 120 g
Valmistamine
- Kuumuta ahi 180 °C-ni. Kata umbes 22 × 12 cm suurune küpsetusvorm täielikult küpsetuspaberiga.
- Sega omavahel jahu, sooda, kaneel, ingver, nelk, muskaatpähkel ja sool.
- Eraldi kausis vispelda munad ja suhkur. Lisa kõrvitsapüree, taimeõli ja apelsinimahl ning sega. Lisa kuivained ja sega kõik ühtlaseks tainaks.
- Tükelda šokolaad väikesteks tükkideks ja sega tainasse. Vala tainas küpsetusvormi ja silu pind.
- Küpseta keksi umbes 60 minutit. Kontrolli küpsust hambatikuga – see peaks välja tulema puhtalt. Kui pealt hakkab keks liialt pruunistuma, kuid seest on veel toores, kata vorm fooliumiga ja küpseta edasi.
Kõrvitsa keks on ideaalne sügismagustoit, mida saab hõlpsasti valmistada kodustes tingimustes. Selle lõhn ja maitse toovad sügisesse meeleolu ning see rõõmustab nii külalisi kui ka pereliikmeid.