Maasikaid saab kasutada väga erinevalt ja variante on palju. Kuid on ka selliseid, millest te tõenäoliselt ei ole aimanudki. Pakun teile proovida külma teed maasikatega, mis aitab suurepäraselt jahedust tuua kuumas ilmas.
Külma tee valmistamine maasikatega
Külm tee maasikatega on suurepärane jook kuuma suvehommiku jaoks: see mitte ainult ei kustuta janust hästi, vaid annab ka ergutust. Selle retsepti puhul kasutame musta teed, mida saate muide asendada rohelisega. Jook tuleb hämmastava maitsega ja aromaatne, eriti kui panete sinna hooajalisi maasikaid, ideaalis värskelt peenralt korjatud.
Mida küpsemad marjad, seda parem tulemus! Kuidas muuta selline tee maasikatega eriti värskendavaks? Lisada sinna loomulikult hakitud toidujääd! Selle koguse määrate oma äranägemise järgi.
Koostisosad
- Maasikad – 350 g
- Suhkur – 200 g
- Vesi – 1650 ml
- Must või roheline tee kotikestes – 8-10 kotikest
- Värskelt pressitud sidrunimahl – 2-3 supilusikatäit
- Jää – maitse järgi
- Münt – maitse järgi
Valmistamise juhised
- Lõigake maasikad väikesteks tükkideks. Segage suhkruga ja valage juurde 250 ml vett.
- Pange mõõdukale tulele, viige keemiseni ja keetke 5 minutit. Sõeluge läbi peene sõela.
- Asetage teekotikesed 1200 ml keeva vee sisse ja jätke 5-7 minutiks.
- Segage keedetud tee ülejäänud vee, sidrunimahla ja maasikasiirupiga. Jahtuge enne serveerimist.
- Serveerige jääkuubikute, maasikakuubikute ja mündiga.
Alternatiivne retsept
Teise variandi puhul võite kasutada 500 g maasikaid, 3 liitrit värskelt keedetud musta teed ja 125 g suhkrut. Lisage basiilik ja laske vähemalt 10 minutit tõmmata. Eemaldage basiilik ja sõeluge läbi.
Valage kannusse ja laske 30 minutit jahtuda. Jahutage tee, segage maasikaveega, lisage mõned värske basiilikulehed ja serveerige jääga. Selline jook sobib suurepäraselt kuumadeks suvepäevadeks.
Kasulikud nõuanded
Külma tee maitse muutub eriti huvitavaks, kui lisate musta tee sisse enne keetmist paar värske mündi oksake või pool teelusikatäit kuivatatud münti. Külma teed saab valmistada mitte ainult maasikatega, vaid ka teiste marjade ja puuviljadega. Suurepäraselt sobivad must ja punane sõstar, kirss, astelpaju, pohl või jõhvikas.
Jook saab eriti aromaatseks, kui kasutate hooajalisi, küpseid maasikaid. Siirupi valmistamisel ärge keetke maasikaid liiga kaua, et säilitada nende värske maitse. Serveerige alati külmalt ja lisage jääd oma maitse järgi.
Varem rääkisime sellest, kuidas valmistada rabarberlimonaadi. See on üsna lihtne valmistada jook, mis värskendab suurepäraselt sooja ilmaga. Proovige valmistada ja veenduge ise.