Retseptid

Krõmpsuvad värsked soolakurgid vaid paari päevaga

Värskete soolakurkide valmistamisel on alati soov, et need poleks ainult maitsvad, vaid ka krõmpsuvad. Sellise tulemuse saab saavutada niinimetatud külma meetodiga. Tõsi, proovida neid kurke saab alles kahe päeva pärast.

Maitse ja aromaatsed nüansid

Need kurgid jäävad mõõdukalt soolased ja kergelt teravad tänu tšillile. Kirsipuu ja sõstrapuu lehed lisavad eriti meeldiva aroomi. Krõmpsuv tekstuur püsib kuni viimase suutäieni.

Koostisosad

  • Värsked kurgid – 500 g
  • Küüslauk – 8–10 küünt
  • Tšillipipar – 1 tk
  • Till – 1 kimp
  • Sõstrapuu lehed – 8–10 tk
  • Kirsipuu lehed – 8–10 tk
  • Mädarõika lehed – 5–6 tk
  • Sool – 1 tl
  • Vesi – 400 ml

Valmistamine

  1. Lõika kurkidel mõlemast otsast otsad ära. Haki küüslauk ja seemnetest puhastatud tšilli väikesteks tükkideks, till tükelda peeneks. Lisaks rohelisele tillile võid kasutada ka mõned tilliõisikud.
  2. Aseta 1,5-liitrise poti põhja umbes kolmandik tillist ja lehtedest, seejärel pool kurkidest, tšillist ja küüslaugust. Korda kihid, nii et pealmiseks jääksid lehed. Sedasi saavad kõik koostisosad hästi maitsestatud.
  3. Lahusta sool eraldi anumas toasoojas vees. Vala saadud soolvesi kurkidele nii, et need oleksid täielikult kaetud. Vajadusel lisa veidi vett juurde.
  4. Pane peale väiksema diameetriga taldrik ning selle peale väike purk veega või muu raskus. Jäta kurgid külmkappi 48 tunniks. Kahe päeva pärast on krõmpsuvad soolakurgid valmis nautimiseks.
Vaata lisaks
Männiriisikate soolamine – Kuidas valmistada maitsvaid soolaseid seeni?

Meie juurest leiad ka maitsva lillkapsa munaga retsepti. See on nii mõnus, et temast on raske eemale jääda! Proovi kindlasti ka ise, sest valmistamine on tõesti lihtne.

Back to top button