Kas otsid lihtsat ja toitvat õhtusöögiideed, mis valmiks kiiresti ja meeldiks kõigile? Koorene kana riisiga on just see retsept, mida vajad. Selle rikkalik maitse ja kreemjas tekstuur muudavad selle lemmikuks nii pere kui ka külaliste seas.
Kuidas valmistada riisi kana koorekastmes?
See roog valmib umbes 45 minutiga, millest aktiivne aeg on vaid 15 minutit. Ideaalne lahendus kiireteks tööpäevadeks või nädalavahetuse lõõgastuseks. Lisaks on koostisosad lihtsad ja taskukohased, sobides igale maitsele.
Vajalikud koostisosad
- Toidukoor (10% rasvasisaldus) – 400 ml
- Aurutatud või pikateraline riis – 1 klaas (180 g)
- Kanarinnafilee – 1 tk (400 g)
- Sibul – 1 tk (80 g)
- Nisujahu – 2 tl (16 g)
- Või – 15 g
- Sool – maitse järgi
- Jahvatatud must pipar – maitse järgi
Valmistamine
- Valmistage koostisosad ette
Alustage koostisosade pesemisest ja tükeldamisest. Loputage riis voolava vee all, et eemaldada liigne tärklis, ja nõrutage korralikult. Hakkige sibul väikesteks kuubikuteks ja lõigake kanarind väikesteks tükkideks, et need küpseksid ühtlaselt. - Keetke riis
Pange pestud riis potti ja lisage kaks korda rohkem vett kui riisi kogus. Lisage näpuotsaga soola ja keetke madalal kuumusel kaane all, kuni riis on pehme ja vesi imendunud. Jätke riis kõrvale kaane alla, et see püsiks soe. - Praadige sibul ja kana
Sulata pannil või ja lisa hakitud sibul. Kuumuta sibulat keskmisel kuumusel, kuni see muutub läbipaistvaks ja pehmeks. Lisa pannile tükeldatud kanarind ja pruunista, kuni kana on igast küljest kuldpruun. - Valmistage koorene kaste
Sega kausis omavahel koor, jahu, sool ja must pipar. Vahusta segu ühtlaseks massiks, et vältida jahu tükke. Soovi korral lisa maitseks ka oma lemmikvürtse, näiteks paprikapulbrit või kuivatatud ürte. - Lisa kaste kanale
Vala valmistatud koorene segu pruunistatud kana ja sibula peale. Alanda kuumust ja sega õrnalt, et kaste jaotuks ühtlaselt. Hauta segu madalal kuumusel, kuni kaste pakseneb ja kana on täielikult küps. - Ühenda riis ja kaste
Lisa valmis keedetud riis pannile kanakastme juurde. Sega hoolikalt läbi ja hauta veel mõni minut, et kõik maitsed omavahel seguneksid. Kontrolli maitse järgi soola ja pipart ning vajadusel lisa veel veidi maitseaineid.
Serveerimine
Serveeri koorene kana riisiga kohe pärast valmimist, kaunistades maitserohelisega, näiteks hakitud tilli või peterselliga. See roog sobib suurepäraselt ka järgmisel päeval üles soojendamiseks. Proovi kindlasti seda retsepti, et avastada lihtsate koostisosade maitseterohke potentsiaal.