Kreeka salat on Vahemere köögi traditsiooniline roog, mida nimetatakse ka küla salatiks. Seda valmistatakse tomatitest, paprikast, kurgist, fetast, šalottsibulast ja oliividest, mida kastetakse oliiviõli, soola, musta pipra ja pune. Salati peamine koostisosa on traditsiooniline Kreeka juust, mis on valmistatud lamba- või kitsepiimast.
Klassikaline Kreeka salat
Kõige lihtsam kreeka salati retsept. Kaste teeb selle uskumatult maitsvaks ja aromaatseks!
Share on Facebook
Koostisosad
- 1 kurk
- 10 kirsstomatit
- 1 punane paprkia
- 0,5 tk punast sibulat
- 10 tk must oliivi
- 100-150 g fetajuustu
- salatilehed või jääsalat
- 4 spl oliiviõli
- 0,5 tl soola
- 0,5 tl oregano
- 0,5 tl must pipart
- 1 spl sidrunimahla
- 1 küüslaugutükk
Juhised
- Lõika värske kurk suurteks viiludeks.
- Lõika kirsstomatid pooleks.
- Lõika paprika väikesteks tükkideks.
- Lõika sibul õhukesteks viiludeks.
- Pane kõik kaussi ja sega põhjalikult läbi.
- Lõika fetajuust suurteks kuubikuteks.
- Valmistame kastme. Lisa kaussi oliiviõli.
- Maitsesta vaheldumisi soola, musta pipra, oregano, sidrunimahla ja riivitud küüslauk.
- Sega kõik ühtlaseks massiks.
- Alustame salati kokkupanekut. Pane salatilehed taldrikule.
- Aseta segatud köögiviljad salatilehtedele.
- Määri oliivid õliga, seejärel aseta need köögiviljade peale.
- Laota peale viilutatud juustu.
- Vahetult enne serveerimist lisa salatile kaste.