Retseptid

Kilekotikurgid ingveri ja küüslauguga – kiire ja lihtne retsept

Kiirsoolatud kurkide valmistamiseks on palju retsepte, mis erinevad vaid mõne koostisosa poolest. Selle meetodi eelis on, et kurgid on valmis söömiseks juba mõne tunni pärast. Täna jagan retsepti, kus kiirsoolatud kurgid saavad mõnusa vürtsika maitse tänu ingverile ja küüslaugule.

Koostisosad

  • 1 kg värskeid kurke
  • 1 väike tükk värsket ingverit
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 kimp värsket tilli
  • 1,5 supilusikatäit soola
  • 1 supilusikatäis suhkrut
  • 15 ml 9% äädikat

Valmistamisaeg

  • Kogu aeg: 3 tundi
  • Aktiivne töö: 10 minutit
  • Portsjoneid: 4

Valmistamisõpetus

  1. Lõika kurkidelt otsad ära ja lõika need pikuti neljaks.
  2. Pane kurgiviilud kilekotti (soovitavalt lukuga) või tavalisse kotti.
  3. Haki ingver, küüslauk ja till peeneks.
  4. Lisa hakitud ingver, küüslauk, till, sool, suhkur ja äädikas kurkidele.
  5. Sulge kott tihedalt ja raputa korralikult, et kõik koostisosad seguneksid.
  6. Aseta kott külmkappi 2–3 tunniks maitsestuma.
  7. Serveeri krõbedaid, kergelt vürtsikaid kurke kohe pärast soolamist.
Vaata lisaks
Krõmpsuvad värsked soolakurgid vaid paari päevaga

Meie lehelt leiad ka marineeritud küüslaugu retsepti. Selline küüslauk sobib paljudele roogadele suurepäraselt lisandiks. Proovi kindlasti valmistada ja jääd tulemusega rahule.

Back to top button