Retseptid

Kiirsoolatud kurgid: suurepärane suupiste vaid ühe tunniga

Kiirsoolatud kurgid on suurepärane suvine suupiste, mis sobib hästi pearooga. On retsepte, mille abil saab neid valmistada vaid ühe tunniga. Selleks on vaja vürtse ja kilekotti.

Kiirsoolatud kurgid kilekottis

Kiirsoolatud kurgid klassikalise retsepti järgi. Sobib keedetud kartulite juurde. Valmistatakse kilekotis.
kiirsoolakurgid kilekottis
Share on Facebook
Ettevalmistamine 15 minutes
Kokkamine 1 hour

Seadmed

  • 2 kilekotti
  • 1 sügav taldrik
  • 1 terav nuga

Koostisosad
  

  • 1 kg kurgid (eelistatavalt lühike ja tihke, kuid õrna koorikuga);
  • 0,7 tl suhkru
  • 1,5 spl soola
  • 3-4 tk küüslauguküünt (sinu maitse järgi);
  • mõned tiilivarred (sinu maitse järgi);

Juhised
 

  • Loputa kurgid ja maitseroheline veega ja tupsuta kuivaks. Kurgid võib kuivatada paberrätikuga.
  • Lõika kurgid 4-6 tükiks. Viilude suurus ei ole nii oluline, kuid pea meeles, et väikesed viilud valmivad kiiremini.
  • Till tuleks samuti võimalikult peeneks tükeldada.
  • Koori küüslauguküüned ja lõika need peenikeseks plaatideks.
  • Võta paar puhast polüetüleenist toidukotti ja pane ühte neist. Aseta nendesse kurgid, küüslauk, maitseroheline, suhkur ja sool. Püüa kõik ühtlaselt jaotada või seo kotid kinni, et sisu korralikult läbi raputada.
  • Jäta kurgikott niimoodi 30 minutiks toatemperatuuril vedelema.
  • Poole tunni pärast pane kott veel 30 minutiks külmikusse.

Märkused

Kiirsoolatud kilekotis kurgid on valmis söömiseks tund aega pärast soolamist. Pane tähele, et mida kauem kurgid on soolatud, seda rikkalikum on nende maitse! Kurgid võib serveerida koos taimeõliga. Maitse täiustamiseks võib kurkidele lisada kuivatatud tilli seemneid.

Kiirsoolatud kurgid Kaukaasia stiilis

Kiired soolakurgid kaukaasia maitsetaimedega. Kasulik ja maitsev, uskumatult maitsekas suupiste suvilalauale.
kiirsoolatud kurgida kaukaasia moodi
Share on Facebook

Seadmed

  • 2 kilekotti
  • 1 sügav taldrik
  • 1 nuga

Koostisosad
  

  • 5-7 tk lühikest kurki
  • 6-7 tk musta pipra
  • 2-3 tk loorberilehte
  • 4-6 tk küslaugutükki
  • 1 spl toiduäädikat (9%)
  • 1 spl soola
  • 1 spl suhkru
  • petersell
  • kinza

Juhised
 

  • Pese kurgid, kuivata, lõika pikuti ja aseta kilekotti.
  • Koori küüslauk ja pane see läbi pressi. Koos soola, pipra, suhkru, õli ja äädikaga pane see koos kurkidega kotti.
  • Pese ja peenesta maitseroheline või lihtsalt purusta see oma kätes ja puista koos ülejäänud toiduga.
  • Sõlmi kott sõlme ja pane teine kott peale.
  • Raputa kotti paar korda ja jäta see üheks tunniks köögilauale.
  • Maitse täiustamiseks ja kurkide krõbedaks muutmiseks pane need tunniks külmkappi.

Märkused

Kurkide valmimiseks on vaja järgida soolamise järjekorda. Nad on valmis söömiseks tunni aja jooksul. Kurkide kotti panemine külmikusse võib nende maitset täiustada.
Back to top button