Praetud kõrvits on üks lihtsamaid ja kiiremaid roogi, mille valmistamiseks ei ole vaja palju pingutada. Teil läheb vaja vaid mõnda koostisosa, panni ja soov luua maitsev õhtusöök. Sellist rooga võib valmistada iga päev, kuna see võtab vaid paar minutit ja tulemus on alati suurepärane.
Koostisained ja valmistamine
Kõrvitsa magusus sobib suurepäraselt kokku vürtsika punase pipra helvestega. Roog sobib hästi nii lisandiks kui ka iseseisvaks toiduks. Kui soovite rohkem portsjoneid, siis suurendage lihtsalt koostisainete kogust. Praetud kõrvitsa küpsetamiseks kulub 15 minutit, millest teie tegevus võtab aega vaid 5 minutit.
Koostisosad
- Kooritud kõrvits – 300 g
- Taimeõli – 3 spl
- Sool – ⅓ tl
- Punase pipra helbed – maitse järgi
Valmistamine
- Lõika kõrvits kuubikuteks, mitte liiga suureks, et need kiiresti läbi küpseksid.
- Kuumuta pannil õli keskmisel kuumusel ja prae kõrvitsat, aeg-ajalt segades, 8–10 minutit. Küpsetusaeg sõltub kõrvitsa sordist ja tükkide suurusest, jälgi nende pehmust.
- Lisa küpsetamise lõpus sool ja punase pipra helbed maitse järgi, umbes minut enne valmimist.
Praetud kõrvits on suurepärane valik kiireks ja maitsvaks õhtusöögiks, mida saab valmistada igal ajal.