Retseptid

Kalkuni kintsuliha hautis: lihtne retsept tervislikuks toiduks

Kalkuni kintsuliha hautis on suurepärane valik neile, kes soovivad nautida tervislikku ja maitseküllast toitu. Hautatud kalkuni liha on mahlane, õrn ja rikas valkude poolest, pakkudes samas olulisi toitaineid. Köögiviljade ja vürtsidega koos valmistades muutub roog veelgi maitseküllasemaks ja toitvamaks.

Kuidas valmistada kalkuni kintsuliha hautist?

Kalkuni kintsuliha valmistamiseks on oluline valida värske ja kvaliteetne liha. Enne küpsetamist tuleks kintsud korralikult pesta ja kuivatada. Soovi korral võib liha eelnevalt marineerida, kasutades sidrunimahla, küüslauku ja vürtse, et anda sellele rikkalik maitse.

Kui liha on ette valmistatud, tasub see enne hautamist kergelt pruunistada. Praadimine annab lihale mõnusa krõbeda pealispinna ja lisab roale sügavust. Kõik vajalikud koostisosad tuleks ette valmistada enne küpsetamist, et tagada sujuv protsess.

Retsept

Koostisosad (4 portsjonit):

  • 2 kalkuni kintsu
  • 3 porgandit
  • 1 tl Prantsuse ürdisegu
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 tl sidrunimahla
  • Näputäis tšillipipart
  • 1 spl taimeõli
  • Sool ja must pipar maitse järgi

Valmistamine:

  1. Koori ja lõika porgandid õhukesteks ribadeks.
  2. Maitsesta kalkuni kintsud soola ja pipraga, seejärel pruunista neid kõrgel kuumusel kuni kuldpruuniks. Tõsta kõrvale.
  3. Sama pannile lisa Prantsuse ürdisegu, hakitud küüslauk, sidrunimahl ja tšilli. Prae segu lühidalt.
  4. Lisa kalkuni kintsud tagasi pannile, kata kaanega ja hauta madalal kuumusel umbes 1 tund.
  5. Lisa porgand ja hauta veel 30 minutit, kuni liha on täielikult pehme.

Söömine ja serveerimine

Kalkuni kintsuliha hautis sobib suurepäraselt serveerimiseks koos kartulipudru, riisi või värske salatiga. Kaunista roog enne serveerimist värske peterselli või riivitud sidrunikoorega, et lisada värskust ja maitset.

Vaata lisaks
Kalkuniliha kasulikkus: miks see on tervisliku toitumise lahutamatu osa?

See lihtne, kuid toitev roog sobib nii argipäevadeks kui ka pidulikumaks õhtusöögiks, pakkudes rõõmu igale maitsele.

Back to top button