Retseptid

Baklažaani-suvikõrvitsa hautis: lihtne ja toitev retsept

Hautatud köögiviljad on maitsev ja kasulik toit, mis sobib igaks aastaajaks. Selle valmistamine on lihtne ja võtab suhteliselt vähe aega, mis teeb sellest ideaalse valiku ka kiirel argipäeval. Baklažaani-suvikõrvitsa hautist võib serveerida nii lisandina kui ka põhitoiduna koos liha või kalaga.

Nõuanded toiduainete valimiseks

Kvaliteetse hautise valmistamiseks tasub erilist tähelepanu pöörata köögiviljade värskusele ja küpsusele. Valige baklažaanid, mis on siledanahalised, läikivad ja keskmise kõvadusega – liiga pehmed viljad võivad olla kibedad. Suvikõrvitsad peaksid olema kindlad, aga mitte liiga kõvad, värske rohelise või kollase värvusega.

Paprikad valige erksa värviga, ilma plekkide ja mõlkideta, mis näitavad nende värskust. Tomatid peaksid olema küpsed ja mahlased, kuid mitte üleküpsenud, et nad säilitaksid oma struktuuri hautises. Sibul ja küüslauk annavad roale sügavust, seega valige kõvad ja tihedalt pakitud eksemplarid.

Retsept

Koostisosad

  • 300 g suvikõrvitsat
  • 300 g baklažaani
  • 200 g paprikat
  • kaks suurt tomatit
  • üks suur sibul
  • klaas puljongit (võib kasutada vett, kuid puljongiga on maitsvam)
  • paar küüslauguküünt, maitserohelist, soola ja pipart maitse järgi
  • taimeõli praadimiseks

Valmistamine

  1. Peske suvikõrvitsad ja baklažaanid ning lõigake need keskmisteks kuubikuteks.
  2. Eemaldage tomatitelt nahk (tehke selleks sisselõige ja valage neid keeva veega) ning lõigake kuubikuteks.
  3. Lõigake sibul rõngasteks.
  4. Kuumutage pannil taimeõli ja praadige sibulat, paprikat ning suvikõrvitsat baklažaaniga.
  5. Maitsestage soola ja pipraga ning lisage hakitud küüslauk.
  6. Tõstke köögiviljad paksu põhjaga potti, lisage puljong, kuumutage ja pange tomatid sisse.
  7. Hautage madalal tulel, kuni baklažaanid on valmis.
  8. Enne serveerimist puistake hautisele maitserohelist.
Vaata lisaks
Baklažaanihautis ehk Adžapsandali
Back to top button