Ahjukartulid on üks kõige maitsvamaid kõrvalroogi, mida saab kodus valmistada. Retsept ei piira sind. Kartuleid võib küpsetada tervelt või tükeldatult, koorega või kooreta, vürtsidega või ainult soolaga. Pakun sulle kõige lihtsamat retsepti.
Ahjukartulid
Lihtsaim ahjukartulite retsept. Kartuleid võib küpsetada kas tervelt või viiludeks lõigatuna.
Share on Facebook
Seadmed
- 1 ahjuplaat
Koostisosad
- 1,5 tl soola
- 60 ml päevalilleõli (või oliiviõli)
Juhised
- Kuumuta ahi 200 kraadini.
- Pese kartulid põhjalikult maha. Lõika suured kartulid pooleks või mitmeks tükiks.
- Laota kartulid ahjuplaadile.
- Puista kartulid soolaga üle.
- Vala kartulid üle õliga. Levita õli ühtlaselt, et see jõuaks kõikidele kartulitele.
- Pane ahjuplaat koos kartulitega umbes 20 minutiks ahju.
- 20 minuti pärast võta küpsetusplaat välja ja keera kartulid ümber. Jäta ahju veel 20 minutiks.
- Veel 20 minuti pärast võta kartulid välja ja sega neid uuesti. Pane tagasi ahju veel 10 minutiks.
- Kui kartulid on valmis, puista need üle peeneks hakitud maitserohelisega. Selleks sobivad hästi petersell või roheline sibul.
Märkused
Sel viisil küpsetatud kartulit võib serveerida liha- või kalaroogade lisandina. Siiski on need ka iseseisvalt väga maitsvad!
Maitse täiustamiseks võiks lisada erinevaid maitseaineid, näiteks jahvatatud musta pipart või küüslauku. Parem on purustada küüslauk ja määrida see enne küpsetamist kartulitele. Pipar tuleks lisada pärast soola.