Kui olete kindlalt otsustanud järgida tervisliku toitumise põhimõtteid, kuid ei tea, mida valmistada, on üks suurepärane variant olemas. Soovitan proovida brokolit koorekastmes! See on uskumatult maitsev ja väga kasulik, võite olla kindel, et kui olete seda korra proovinud, valmistate seda rooga veel mitmeid kordi.
Mis on koorene brokoli?
Koorene brokoli on vegetaarne tõlgendus kuulsast kanaga retseptist. Õrnalt krõbe brokoli sobib ideaalselt mahlaka koore-küüslaugu kastmega, millele annavad maitset päikesekuivatatud tomatid. Veidi punast pipart lisab kergelt teravust, basiilik annab aga sellele kuninglikule roale värske lõppnoodi.
See retsept soobib suurepäraselt nii lisandiks kui ka peamiseks vegetaarseks roaks. Seda valmistatakse lihtsatest koostisosadest, mis teeb selle kättesaadavaks igale kodukokale. Brokoli sisaldab palju vitamiine ja mineraalaineid, mis muudab toidu mitte ainult maitsvaks, vaid ka tervislikuks.
Retsept
Koostisosad
- ⅔ tassi (1 tass – 250 g) ürtidega õlis päikesekuivatatud tomateid, pluss 3 supilusikatäit õli purgist
- 8 tassi brokoli õisikuid
- 1 suur šalottsibul, hakitud (umbes ½ tassi)
- 1 supilusikatäis hakitud küüslauku
- 1¼ tassi köögiviljaputljongit
- 1 teelusikatäis Itaalia ürte
- ½ teelusikatäit paprikat
- ¼ teelusikatäit purustatud punast pipart, pluss veel kaunistamiseks
- ¼ teelusikatäit soola
- ¼ tassi rasvast koort
- 3 supilusikatäit jämedalt hakitud värsket basiilikut
- ½ tassi riivitud parmesani juustu
Valmistamine
- Kuumutage 1 supilusikatäis päikesekuivatatud tomatite õli suures pannil keskmisel kuumusel. Lisage 4 tassi brokolit ühtlase kihina ja küpsetage segamata, kuni need pruunistuvad, umbes 3 minutit. Segage ja küpsetage veel 2-3 minutit. Tõstke taldrikule.
- Korrake protsessi 1 supilusikatäie õli ja ülejäänud 4 tassi brokoliga.
- Kuumutage samas pannis ülejäänud 1 supilusikatäis õli keskmisel kuumusel. Lisage hakitud šalottsibul; küpsetage, tihti segades, kuni see muutub pehmeks, umbes 2 minutit.
- Lisage ⅔ tassi päikesekuivatatud tomateid ja 1 supilusikatäis küüslauku; küpsetage pidevalt segades, kuni tomatid natuke lagunevad ja muutuvad tumepunaseks, umbes 2 minutit.
- Lisage kõrvale pandud brokoli, 1¼ tassi puljongit, 1 teelusikatäis Itaalia maitseaineid, ½ teelusikatäit paprikat, ¼ teelusikatäit purustatud punast pipart ja ¼ teelusikatäit soola. Katke kaanega ja küpsetage segamata, kuni puljong kergelt aurustub ja brokoli muutub krõbedalt õrnaks, 3 minutit.
- Lisage ¼ tassi koort ja 2 supilusikatäit basiilikut; küpsetage pidevalt segades, kuni kaste veidi pakseneb, 1-2 minutit. Võtke tulelt.
- Lisage järk-järgult ¼ tassi parmesani, kuni kaste sulab ja seguneb, 30-45 sekundit. Puistake peale ülejäänud 1 supilusikatäis basiilikut ja 2 supilusikatäit parmesani.
- Kaunistage soovi korral täiendava purustatud punase pipraga.
Seda hõrku rooga saate nautida iseseisva einena või serveerida lisandina teiste toitude kõrval. Koorene brokoli on ideaalne valik nii argipäevaks kui ka pidulikuks õhtusöögiks. Proovige seda retsepti ja veenduge, et tervisliku toitumise põhimõtteid järgides ei pea te maitseelamustest loobuma!